Linkit

Rauhankasvattajia ja rauhanjärjestöjä

Rauhankasvatusinstituutti
www.rauhankasvatus.fi
Edistää, tiedottaa ja kouluttaa rauhankasvatuksen saralla. RKI tukee opettajia ja oppilaitoksia koulujen globaali- ja rauhankasvatustyössään mm. Maailmankoulu-hankkeen kautta.

Maailmankoulu
www.maailmankoulu.fi
Maailmankoulu-hanke on opettajien ja kasvattajien globaalikasvatuksen tukipalvelu. Maailmankoulu tuo koulumaailmaan kansalaisjärjestöjen tuottamaa ja helposti hyödynnettävää globaalikasvatusmateriaalia sekä kouluttaa ja tukee opettajia globaalikasvatuksen toteutuksessa.

YK-liitto
www.ykliitto.fi
Kouluttaa ja tiedottaa YK:n toiminnasta ja periaatteista. Sivuilta löytyy mm. ihmisoikeusjulistus, lastenoikeuksien julistus ja vuosituhatjulistus.

Sadankomitea
www.sadankomitea.fi
Rauhanjärjestö, joka järjestää ja osallistuu niin kotimaisiin kuin kansainvälisiin rauhankampanjoihin. Mielenkiintoista julkaisutoimintaa.

Aseistakieltäytyjät
http://akl-web.fi/
Antimilitaristinen rauhanjärjestö, joka ajaa siviilipalvelusta suorittavien, totaalikieltäytyjien ja reservikieltäytyjien asiaa. Sivuilta löytyy tietoa aseistakieltäytymistä harkitseville.

Rauhanpuolustajat
www.rauhanpuolustajat.org
Suomen Rauhanpuolustajat järjestää erilaisia tapahtumia ja monipuolista toimintaa sekä yksin että yhteistyössä muiden suomalaisten rauhanjärjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa. Sivuilta voi tilata Pystykorva-kirjoja.

PAND -taiteilijat rauhanpuolesta
www.pand.fi
Taiteilijoiden rauhanjärjestö. Järjestävät Rauhan Kurjet - origamityöpajoja Eeva-Helena Innomaan johdolla. Lisätietoja pajasta eevahelena.inomaa(a)numpty.fi.

Maailman sarjakuvat
http://www.worldcomics.fi/
Toimii lähinnä kehitysyhteistyön piirissä ja edistää erityisesti sarjakuvan käyttöä kehitysviestinnässä. Järjestää työpajoja ja koulutuksia.

Materiaaleja:

ABC - ensiaskeleet rauhankasvatukseen
http://abc.rauhankasvatus.fi/
ABC - ensiaskeet rauhankasvatukseen on avaus rauhan- ja ihmisoikeuskasvatuksen teemoihin. Kirja  ja nettisivut on tarkoitettu opettajille sekä muille kasvattajille. Sivuilta löytyy harjoituksia eri-ikäisille ja erilaisiin tilanteisiin.

YK-liiton tehtäviä kouluille
http://www.ykliitto.fi/koulutus-ja-oppimateriaalit/materiaaleja-kouluill...
YK:n teemapäiviin ja eri julistusten käsittelyyn tehtäviä eri-ikäisille.

Ihmisoikeudet.net
www.ihmisoikeudet.net
Ihmisoikeuksiin ja yhdenvertaisuuteen keskittyvät sivut. Opettajille materiaaleja ja lisäksi voit ladata tyttöjen- ja naistenihmisoikeuksia käsittelevä kirjan Friidu. (linkki suoraan: http://www.ihmisoikeudet.net/friidu-ja-friida)

Pakolaisapu
www.pakolaisapu.fi
Sivuilla on opettajille materiaalia käsitellä pakolaisuutta. Lisäksi voit pelata Kovat kertoimet peliä, jota emme suosittele heikkohermoisille.

Globaalikasvatus
www.globaalikasvatus.fi
Kerätty kaikki globaalikasvatusta tekevät järjestöt samoille nettisivuille.

Ulkoasiainministeriö: global.finland
http://global.finland.fi
Ulkoasiainministeriön sivut kehityskysymyksistä ja globaalikasvatuksesta. Mm. yläkoululaisille ja lukiolaisille on tarjolla mielenkiintoinen Maailman konflikteja -sivut. (linkki suoraan: http://global.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15827&contentlan=1&c...)