Kohti ydinaseetonta maailmaa -työpaja Sosiaalifoorumissa 22.4.

Osallistu Nobel-palkittuun kampanjaan ja rakenna ydinaseetonta maailmaa kanssamme!

Ydinasekieltoa ajava ICAN Finland -verkosto perustettiin Suomen Sosiaalifoorumissa vuonna 2015. Verkosto juhlii viikonlopun aikana 3-vuotistaivaltaan ja järjestää työpajan, jossa pääset oppimaan ydinaseista ja osallistumaan ydinasekieltoa tukevaan kampanjointiin.

ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) on kansainvälinen ydinasekieltoa ajava kampanjaverkosto. Se palkittiin työstään Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 2017.

Ydinaseet kieltävä kansainvälinen sopimus hyväksyttiin YK:ssa heinäkuussa 2017. Se astuu voimaan, kun 50 maata on ratifioinut sen. Suomen hallitus on ilmoittanut, ettei se aio allekirjoittaa kieltosopimusta.

Kohti ydinaseetonta maailmaa -työpaja

Ajankohta: Sunnuntaina 22.4. klo 13-14.30
Huone: 33B (18), Arbis

Tervetuloa!

***

Mikä Suomen sosiaalifoorumi?

Sosiaalifoorumi kokoaa yhteen erilaiset yhteiskunnalliset liikkeet ja verkostot ja herättää keskustelua ajankohtaisista globaaleista sekä paikallisista yhteiskunnallisista aiheista. Sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista Sosiaalifoorumi -liikettä ja noudattaa Maailman sosiaalifoorumin periaatteita.

Vuoden 2018 Sosiaalifoorumi palaa jälleen Helsingin ruotsinkieliselle työväenopisto Arbikselle 21.-22.4. Tapahtumat koostuvat seminaareista, työpajoista ja elokuvista. Aiheet vaihtelevat laajasti ja tapahtumassa puhuttavat muun muassa fasismin ja rasismin nousu, kapitalismin kritiikki ja vaihtoehdot, ympäristöahdistus, sosiaaliturvan haasteet sekä kapeneva demokratia ja toimintatila.

Sosiaalifoorumiin saapuu tänä vuonna myös useita kansainvälisiä vieraita! Esimerkiksi Mohamed Sulaiman Labat on taiteilija Länsi-Saharan pakolaisleiriltä sekä MOTIF Art Studio & Workshopin perustaja. Intialainen dokumenttielokuvaohjaaja Rahul Jain on puolestaan tehnyt kansainvälisesti palkitun elokuvan Machines. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja Suomen sosiaalifoorumista:
www.sosiaalifoorumi.fi
www.facebook.com/sosiaalifoorumi
Twitter: @Sosiaalifoorum1
Instagram: @sosiaalifoorumi

Kansalaistoiminta ratkaisee!
#aktivoidu #ssf2018 #sosiaalifoorumi
Toisenlainen maailma on mahdollinen!