Venäjän ja Ukrainan suurlähetystöillä osoitettiin mieltä rauhan puolesta

Venäjän suurlähetystöllä osoitettiin mieltä rauhan puolesta

Venäjän suurlähetystöllä Helsingissä osoitettiin mieltä rauhan ja kansainvälisen oikeuden puolesta keskiviikkona iltapäivällä. Mielenosoituksen järjestivät rauhanjärjestöt Rauhanliitto, Sadankomitea ja Rauhanpuolustajat. Mielenosoitukseen osallistui noin 250 ihmistä.

Mielenosoitus vaati, että Etyjille ja YK:lle annettaisiin mahdollisuus toimia välittäjinä kriisissä. "Sotilasliitot, lisävarustelu ja kylmän sodan retoriikka eivät ole ratkaisu", rauhanjärjestöt toteavat.

Kolmen rauhanjärjestön järjestämä mielenosoitus vaati Ukrainan kriisin kaikkia osapuolia kunnioittamaan kansainvälisiä ja alueellisia sopimuksia sekä pidättäytymään voimatoimista. "Järjestimme tämän tapahtuman, koska ihmiset ovat eri suunnista olleet yhteydessä rauhanjärjestöihin ja toivoneet mielenosoitusta. Olemme kokoontuneet tänne näyttämään, että haluamme rauhaa", totesi Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius mielenosoituksessa pitämässään puheessa. Lopuksi mielenosoituksen osallistujat päästivät symbolisena eleenä suurlähetystön luona ilmaan Mir - Rauha -ilmapalloja.

Iltapäivän tapahtuma Venäjän suurlähetystöllä oli toinen kaksiosaisesta mielenosoituksesta. Ensimmäinen järjestettiin keskiviikkona aamulla Ukrainan suurlähetystöllä, jossa luovutettiin symbolinen vetoomus neuvotteluratkaisun aikaansaamiseksi Krimin tilanteeseen.

Ukrainan suurlähetystöllä osoitettiin mieltä rauhan puolesta

Ukrainan suurlähetystöllä Helsingissä osoitettiin mieltä rauhan ja kansainvälisen oikeuden puolesta keskiviikkona aamulla. Mielenosoituksen järjestivät rauhanjärjestöt Rauhanliitto, Sadankomitea ja Rauhanpuolustajat. Mielenosoitukseen osallistui parikymmentä ihmistä.

Rauhanmielenosoitus marssi Kulosaaren metroasemalta Ukrainan suurlähetystölle, jolle luovutettiin symbolinen vetoomus neuvotteluratkaisun löytämiseksi Krimin niemimaan tilanteeseen.

"Olemme syvästi huolissamme kärjistyneestä tilanteesta Ukrainassa ja erityisesti Krimin niemimaalla", sanoo Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius. "Vaadimme kaikkia osapuolia Ukrainassa kunnioittamaan kansainvälisiä ja alueellisia sopimuksia sekä pidättäytymään voimatoimista."

Kolmen rauhanjärjestön järjestämä mielenosoitus vaati, että Etyjille ja YK:lle annettaisiin mahdollisuus toimia välittäjinä kriisissä. "Sotilasliitot, lisävarustelu ja kylmän sodan retoriikka eivät ole ratkaisu", rauhanjärjestöt toteavat.

Aamun tempaus oli ensimmäinen osa kaksiosaista mielenosoitusta. Seuraava mielenosoitus järjestetään keskiviikkona iltapäivällä klo 16.30 Venäjän suurlähetystöllä.

Lisää kuvia mielenosoituksesta löydät Rauhanliiton ja Sadankomitean Facebook-sivuilta

Painokelpoisten kuvien tiedustelut

vs. tiedottaja Tuuli Vuori: tiedotus(at)rauhanliitto.fi  / 040-099 8275

Rauhanmerkki Venäjän suurlähetystön edessä. Kuva: Tiia SainioRauhanmerkki Venäjän suurlähetystön edessä. Kuva: Tiia Sainio Mielenosoitusta Venäjän suurlähetystön edessä. Kuva: Tiia SainioMielenosoitusta Venäjän suurlähetystön edessä. Kuva: Tiia Sainio