Ukrainan hauras rauha? Asiantuntijat äänessä Helsingissä 18.2.

Ukrainan tilanne puhuttaa asiantuntijoita keskiviikkona 18.2. järjestettävässä keskustelutilaisuudessa Helsingissä. Rauhanliiton ja Sadankomitean järjestämässä tilaisuudessa keskustelua alustavat tutkijat Sinikukka Saari ja Pertti Joenniemi sekä toimittaja Jarmo Koponen. He arvioivat Minskin neuvottelujen tuloksia ja Ukrainan konfliktin vaikutuksia Eurooppaan. Paneelikeskustelussa pohditaan muun muassa sitä, mikä Suomen ja EU:n rooli rauhan vakauttamisessa voisi olla.

Sinikukka Saari on Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija. Hänen erikoisalueinaan ovat muun muassa konfliktien ratkaisu entisen Neuvostoliiton alueella, Venäjän sisä- ja ulkopolitiikka sekä EU-Venäjä suhteet.

Pertti Joenniemi on Karjalan tutkimuslaitoksen tutkija,

Jarmo Koponen on Venäjän yhteiskuntaan ja politiikkaan erikoistunut toimittaja. Hän on media-asiantuntija Viestintä ja kehitys -säätiössä ja on aiemmin työskennellyt muun muassa lehdistöneuvoksena ja kirjeenvaihtajana Venäjällä.

Rauhanliitto – Fredsförbundet on yli kymmenen suomalaisen rauhanjärjestön kattojärjestö. Sadankomitea on antimilitaristinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton rauhanjärjestö.


Ukrainan hauras rauha? - Arvioita Minskin tuloksista sekä Ukrainan konfliktin vaikutuksista Eurooppaan

18.2.2015 klo 17-19
Kirjasto 10, Helsinki
Järjestäjät: Rauhanliitto ja Sadankomitea
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tapahtuma Facebookissa.